Vanzari de Apartamente, Case, Vile in sistem Rent to Buy, Call Buy, rent to buy.#Rent #to #buy


rent to buy

Rent to buy

Conceptul Rent To Buy – Inchiriere cu optiunea de cumparare sau Inchiriere cu drept de preemptiune la cumparare (drept prioritar la cumparare)

Exista destul de multe persoane cu venituri bune dar care nu au suficienti bani cash pentru constituirea unui avans necesar creditarii. Cu ajutorul acestui contract au la dispozitie 2, 3, 5 ani pentru constituirea unui capital necesar cumpararii locuintei.

Exista mai multe variante de sisteme Rent To Buy cunoscute, si numarul acestora este inepuizabil, practic orice Dezvoltator/Proprietar poate stabili de comun acord cu potentialul client Cumparator conditiile de derulare a contractului Rent To Buy.

Este cunoscut faptul ca multe scheme de cumparare Rent To Buy au fost initiate chiar de catre Cumparatori.

Chiriasul plateste o suma ex. 500 Euro lunar din pretul de 100000 Euro si la sfarsitul perioadei de 2 ani, aceste sume constituite sunt total deduse din suma de cumparare. Practic te muti imediat si te acomodezi cu noua ta locuinta, urmand sa amani momentul cumpararii pana la indeplinirea unor conditii propice acesteia.

Ce se intampla daca la sfarsitul contractului nu poti sau nu doresti sa cumperi noua ta locuinta ?

Aceste clauze sunt trecute in contract existand posibilitatea sa ramai in continuare chirias sau sumele constituite sa iti fie considerate chirie si sa nu iti mai fie returnate, in cazul in care nu mai doresti sa cumperi.

In functie de momentul cumpararii se stabileste procentul din chirie care se constituie ca avans pentru cumpararea locuintei.

Astfel daca cumpararea se realizeaza in primele 6 luni, toata (100 %) chiria se constituie ca avans pentru cumparare.

Cumparand intre 6 si 12 luni, 75 % din chirie se constituie ca avans pentru cumparare.

Cumparand intre 12 si 18 luni, 50 % din chirie se constituie ca avans pentru cumparare.

Cumparand intre 18 si 24 luni, 25 % din chirie se constituie ca avans pentru cumparare.

Intervalele si procentele de avans se stabilesc intre cele 2 parti (Vanzator si Cumparator) iar pretul de vanzare va fi stabilit in momentul in care chiriasul va fi pregatit sa cumpere.

Contractele Rent To Buy pot fi incheiate cu Avans 0 (Zero), la inceputul perioadei de inchiriere, caz in care ratele pot fi mai mari sau cu Avans diferit de zero, caz in care ratele vor fi mai mici. Sumele de Avans vor fi integral considerate ca Avans pentru cumpararea locuintei.

Daca s-a stabilit un Avans 0 (zero) la inceputul contractului Rent To Buy, pentru mijlocul perioadei de inchiriere se poate stabili constituirea unei sume suplimentare de bani, (fata de ratele de chirie), ex. 5000 Euro, suma integral dedusa ca avans la momentul cumpararii.

Aceasta suma de extra avans poate fi privita si ca o rata lunara mai mare (dar care se achita o data, lasand ratele lunare suportabile de chirias) avand rolul de a implica mai mult ambele parti si de a-i constientiza cu privire la tranzactia finala de Vanzare-Cumparare.

Toate contractele de inchiriere au o componenta de garantie pentru bunurile mobile sau imobile ale proprietatii. Aceasta este de obicei in cazul “inchirierilor clasice” o luna sau doua de chirie iar in cazul “inchirierilor Call Buy” poate ajunge la valori de 6-10 % din suma finala de vanzare.

In cazul in care nu s-a oprit din aceasta pentru acoperirea unei pagube provocate de chiras, in momentul cumpararii proprietatii, aceasta garantie se trasforma integral in avans pentru cumparare.

De asemenea garantia se restituie integral la terminarea perioadei de inchiriere in cazul in care chiriasul renunta sa mai cumpere proprietatea respectiva si nu s-au produs pierderi acesteia.

Avantajele Cumparatorilor Rent to Buy sau Call Buy

-Cumparatorul are asigurata locuinta in cateva zile, in conditiile actuale dificile de creditare.

-Proprietatea dorita este practic rezervata pentru cumparator.

-Poate testa daca se simte bine in aceasta proprietate.

-Banii de chirie nu se pierd ca la o inchiriere clasica.

-Nu se blocheaza in prezent o suma mare de bani. Intre timp se pot economisi bani pentru a se constitui un avans mai mare la cumparare si implicit pentru a solicita un credit mai mic.

-Cumparatorul nu este presat sa faca credit imediat.

-Se poate accesa un credit in momentul in care sunt indeplinite conditii mai bune de creditare (dobanzi mai bune) sau de calificare pentru credit, cand salariul tau sau al partenerului a crescut.

-Nu exista obligatia de cumparare la finalul perioadei de inchiriere.

-Se poate bloca pretul proprietatii. Cumparatorul are astfel stabilit cu certitudine valoarea chiriei, valoarea de cumparare si momentul cumpararii.

-Vanzatorul are asigurat un potential cumparator.

-Chiriasul preia cheltuielile de intretinere ale proprietatii.

-Vanzatorul in loc sa vanda la niste preturi derizorii ale momentului, inchiriaza in asteptarea unor perioade mai bune.

-Sunt asigurate niste venituri pentru cheltuielile curente ale vanzatorilor.

-Chiriasul este viitorul proprietar, fiind astfel mai implicat, are mai multa grija de proprietate.

Aveti o proprietate pe care doriti sa o vindeti in sistem Rent To Buy ?

Va rugam sa ne contactati telefonic sau sa ne transmiteti prin e-mail cat mai multe detalii despre proprietatea pe care doriti sa o vindeti.

Doriti sa cumparati o proprietate in sistem Rent To Buy ?

Va rugam sa ne comunicati daca aveti posibilitatea achitarii unui avans, ce suma lunara puteti aloca pentru chirie, dupa cat timp estimati ca se va putea incheia vanzarea (2, 3, 5 ani) si in ce suma sa se incadreze proprietatea cumparata ?

De asemenea va rugam sa ne indicati daca preferati o anumita/anumite zona si cat mai multe detalii despre proprietatea dorita (nr camere, etc).

Noi vom cauta si vom identifica pentru dvs, ceea ce va doriti!